Belgiumban Dr. Werner Faché orvos és az Orto-molekuláris Orvostársadalom (Ghent) Enlöke, Dr. Frank Pauwels a Flanders-i Tornaszövetség sportorvosa, és Koen Scheerlinck kineziológus csatlakoztak: a neuro-mechanikai vibrációk pozitív hatásának kutatásához a következő területeken:
- Csontritkulás
- Izületi gyulladás
- Reuma és autoimmun rendellenességek
- Derékfájdalom
- Medence instabilitás
- Stresszproblémák
- Inkontencia
- Csontszövet erősítése
- Izomszövet erősítése
- Sclerosis multiplex - további információ -
- Amyotrophias lateralis sclerosis
  A rezgésterápia kiváló eredményei,
tesztoszteron és ösztrogén hormom termelődése
 
 
 
Vizsgálatok kimutatták, hogy a rezgésterápia jó eredményeket ér el a csontritkulás (törékeny csontok), a sclerosis multiplex, az izom- és idegrendszeri rendellenességek, a hát alsó részének állapota, stb. javításában. A Body Coach-al végzett tréning közben az izmok egészen más módon aktiválódnak, mert direkt erőkifejtés nélkül hozunk létre feszítő reflexet. Mivel a fent említett betegségek az idegrendszert, nem pedig az izomszövetet érintik, a vibrációs tréning használata lehetővé teszi a betegek számára, hogy aktiválják izmaikat ezáltal jelentősen növelve életminőségüket. A tapasztalat azt mutatja, hogy a betegek fizikai fájdalma csökken, erősebbé válnak, kevésbé támaszkodnak másokra. Több energiájuk van a mindennapos tevékenységük ellátására.

Carmelo Bosco (Olaszország) tudós kutatása nagy áttörést jelentett a rezgéstréning számára, mikor felfedezte, hogy tesztoszteron és ösztrogén hormon termelődése már egy rezgéstréning után is növekedésnek indult. És pontosan ezek azok a hormonok, melyek a csontfelépítés szempontjából fontosak.
Publikációk:
Literatuurstudie omtrent de effecten van "Whole Body Vibration"
letöltés: Literatuurstudie, 12/2004


Delecluse C., Roelants M. and Verschueren S. (2003).
Strength Increase after Whole Body Vibration compared with resistance training. Medicine & science in sport & exercise, Vol.35-6, 1033-1041.


Cardinae M. and Bosco C. (2002).
The use of vibration as an exercise intervention. Exercise and sport science reviews, Vol.31-1, 3-7.


Rittweger J., Just K., Kautzsch K., Reeg P. and Feslenberg D. (2002).
Treatment of chronic lower back pain with lumbar extension and whole body vibration exercise. Spine, Vol.27-17, 1829-1834.A kortizol hormon gátlásával a Body Coach rendkívüli módon alkalmas a depressziós vagy stresszes, változó korban lévő betegek kezelésére.

Ezenkívül kiválóan alkalmas Sclerosis Multiplexes betegek kezelésére is, a Body Coach-ot a Sclerosis Multiplexes betegek Fejér Megyei Egyesülete is használja.
További információ...

 
Copyright (C) 2008. Body Coach Hungary Minden jog fenntartva.
design: www.lin.hu