A Body Coach-on végzett vibrációs fitnesz gyakorlatok nemcsak, hogy meggátolják a sérülések kialakulását, hanem segítenek azok gyógyulásában is. Számos hivatásos sportklub találta úgy, hogy a Body Coach gépek elengedhetetlenek a rehabilitáció során. Az a tulajdonsága, hogy képes az izmokat úgy erősíteni, hogy nem terheli az izületeket és a szalagokat, rendkívül értékessé teszi az olyan betegek számára, akiknek rehabilitációra van szükségük. A felgyorsult vérkeringés segít abban, hogy az oxigén eljusson a gyulladt területekre, így gyorsabb a gyógyulás, míg a jobb nyirokkeringés segít abban, hogy a sérült szövetekből felgyülemlett folyadék eltávozzon. Fizioterapeuták a világ minden táján úgy találták, hogy a Body Coach által nyújtott előnyök igen hasznosnak praxisukban.
 
 
"A Body Coach népszerű edzésmódszerré vált játékosaink körében és látványos eredményeket produkált már igen rövid használat után is - javított az erőnlétükön, a ruganyosságukon, anyagcseréjükön és keringésükön. Ezen felül a Body Coach nagyszerű gyógymódnak bizonyult a fájdalmak ellen."
 
A Park Teniszklub kondicionáló és rehabilitációs edzője
  Orvosi kezelés kiegészítése,
széles körben elterjedt a gyógyászatban
 
 
 
A teljes test vibráció használata széles körben elterjedt a gyógyászatban. A vibráción alapuló terápia számtalan sérülés rehabilitációjára alkalmas. A vibrációval kezelt duzzadt felületek, amelyek húzódás, zúzódás, ficam stb. során keletkeztek hamarabb megszűnnek és felszívódnak. A megnövekedett véráramlás gyorsan kitisztítja a kötőszövetekben található salakanyagot, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Sérülések kezelésében és megelőzésében valamint gyógyterápiás kezelések idején a Body Coach jelentős szerepet játszhat. A vibrációs tréning aktivizálja a fehér izom rostokat, a hormonok nagyobb mértékű felszabadítása hozzájárul a gyorsabb regenerálódáshoz, így a beteg felépülése gyorsabb és tökéletesebb. A konzultáns orvossal vagy fizikoterapeutával egyeztetve egy speciálisan kidolgozott edzésprogrammal kitűnően és eredményesen alkalmazható autós balesetek utáni (ideglenes) rendellenességek kezelésében. A vibrációs tréning a fájdalom csökkentéséhez is hozzájárulhat, ami leredukálhatja a betegek által fogyasztott fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét.
 
 
Copyright (C) 2008. Body Coach Hungary Minden jog fenntartva.
design: www.lin.hu