Klinikailag bizonyított biztonságos és hatékony módja az SM-ben szenvedő betegek kezelésének.
 
A vibrációs tréning egyik legfontosabb célja az SM-ben szenvedő betegek esetében az életkörülményeik javítása. A vibrációs tréning használatával az erőnlét, egyensúly, ruganyosság és izomerő mind javítható. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy az inger fő forrása a gép talapzata és nem az agy.
 
A vibrációs tréninget jelenleg fizikoterápiás célokkal használják az egészségügyi intézményekben és rehabilitációs központokban egész Európában. Annak ellenére, hogy nem áll túl sok kutatási eredmény a rendelkezésünkre a gép SM-ben szenvedő betegekre kifejtett pozitív hatásairól, a visszajelzések, melyeket a gépet használó SM-es betegektől kapunk nagyon pozitívak. Közülük legtöbben az izomgörcsök csökkenését, a vérkeringés fokozódását és az izomerő növekedését említik.
 
 
Az edzés során a szervezet rengeteg kalóriát éget el, és rengeteg izomrostot használ a szenzoros aktivitásnak köszönhetően. Ez fokozza a keringést, a nyirok aktivitást. Az edzések eleinte ne legyenek túl hosszúak, nehogy túlterheljük a szervezetet.

Fontos: A vibrációs tréning nem gyógymód az SM-re, hanem egy olyan edzésmód, mely segít az SM okozta panaszok enyhítésében. Még mindig rengeteg kutatásra van szükség ahhoz, hogy megértsük a vibrációs tréning SM-ben szenvedő betegekre kifejtett hatásait. Továbbra sem sajnálunk időt és pénzt fektetni az ilyen jellegű kutatásokba.

Az alábbi beszámolók olyan SM-es betegektől származnak, akik gépünket használták. Mindannyian érezték a gép pozitív hatásait, javultak életkörülményeik és könnyebben végezték el napi teendőiket:
 
 

"7 éves csatát vívtam, hogy újra járjak. A gép segítségével, a szakemberek véleményének ellentmondóan, újra képes vagyok járni."

"A gép fontos része a felszerelésünknek. Az egyik legnagyobb előnye az SM-ben szenvedő betegeknél, hogy kevesebb a görcsök száma."

"Minden nap használom… a jobb lábam két évig nem mozgott és most kezd a mozgás visszatérni."

"Az elmúlt kilenc hónap során a rendszeres használat fejlesztette az izomtónusomat, megerősítette a lábaimat, karjaimat, térdeimet és bokáimat és csökkentette a fájdalmamat. Ez sokat segített az állapotomat jellemző depressziós időszakok leküzdésében."

 
Copyright (C) 2008. Body Coach Hungary Minden jog fenntartva.
design: www.lin.hu