A Body Coach készüléken végzett vibrotréning gyakorlatok instabilitást eredményeznek a testben, hiszen minden egyes rezgés arra késnyszeríti a testet, hogy reflexív izommozgást végezzen, másodpercenként 25-50 alkalommal. Mindezen felül, ezeknek az izom-összehúzódásoknak több irányban kell működniük, mivel a Body Coach gépek mindhárom síkban oszcillál (rezeg), pont ugyanúgy, ahogy az emberi test is meg lett tervezve. A végeredmény jelentős javulás az erőnlét területén.
 
Az elv, amely alapján a Body Coach készülékek működnek,
a mozgás törvényén alapulnak.
 
A mozgást törvényét Sir Issac Newton állította fel, azaz: egy testre ható erő tömegének és gyorsulásának szorzatával, vagy f=m x c. Ez azt jelenti, hogy a funkcionális erő (stabilitás, erő) csak úgy javítható, ha nagyobb tömeg vagy gyorsulás hat a testre. Az edzés és kondicionálás számos formája a tömeget használja - ahogy azt az erőgépeknél, szabadsúlyoknál látjuk. A Body Coach készülékek, ezzel szemben, a fenti egyenlet második felét használják, vagyis gyorsulással hatnak a testre, miközben a tömeg, azaz a test tömege nem változik.
 
   
 
 
 

Ez igazi áttörés az edzés és a kondícionálás területén, hiszen optimálisan tudjuk terhelni a testet, minimalizálva a nagy erőhatásokat, nagy terheket és a stressz faktorokat. A gravitáció az az erő, amely az emberi testet terheli minden mozdulatnál a nap minden másodpercében. A Vibrotréning gyakorlatokon keresztül a Body Coach készülékek minden alkalommal, amikor gyorsulás hat rá, azt az érzést keltik az emberi testben, mintha nehezebb lenne, mint valójában.

Az eredmény az, hogy Ön sokkal nagyobb hatással vagy "teherrel" szemben dolgozik, mint a gravitáció mindenegyes másodpercben. Ez a lényege minden erőnléti és kondicionáló edzésnek. A Body Coach készülékek ugyanannak az egyenletnek a másik felét használják ennek eléréséhez. Valójában a Vibrotréning gyakorlatok ugyanazokat a biológiai és fiziológiai törvényeket tiszteli, mint az edzés más formái. A különbség csupán a simulálás (gyorsulás) természetében rejlik és nem az emberi szervezet reakciójában.

   

A vibrációs pad rezgéseit, amelyek 20 és 50 Hz között szabályozhatók az alátámasztási pontból kiindulva a test átveszi. Az ingereknek köszönhetően az adott frekvencia tartományon belül - legfeljebb 50/sec, izmai tudatosság nélkül és automatikusan megfeszülnek: ezt hívják feszítőreflexnek. Így az izomkontrakció intenzívebbé válik. Ez 100%-osan aktiválja az izmokat, míg a többi edzésmód csak 60-80 %-ban.

A vibráció megszűnésével az izmok ellazulnak, a teste kipihenheti magát. Ezeknek a gyakorlatoknak az ismétlésével alakja megváltozik. Teljesítménye javul a különböző pozíciókkal testének szinte minden izmát megdolgoztathatja a BODY COACH segítségével.

Ezt az edzésmódot használhatják mind az élsportolók, az idősebbek, a rehabilitációs kezelésen átesett személyek és a nem kimondottan sportos egyéniségek is.

 
Copyright (C) 2008. Body Coach Hungary Minden jog fenntartva.
design: www.lin.hu